Ortopedsko kirurško liječenje djece s cerebralnom paralizom

savez logo

INFORMATIVNO EDUKATIVNA TRIBINA ZA RODITELJE DJECE S CEREBRALNOM PARALIZOM

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u suradnji s Udrugom osoba s cerebralnom paralizom „Srce“ poziva Vas da sudjelujete na informativno edukativnoj tribini za roditelje djece s cerebralnom paralizom pod nazivom „Ortopedsko kirurško liječenje djece s cerebralnom paralizom“ koja će se održati u Splitu

06. lipnja 2013. godine u 18.00 sati

u prostoru Hrvatske odvjetničke komore, Odvjetnički zbor Splitsko dalmatinske županije, ulica Zrinjsko-Frankopanska 8 (kod starog Hajdukovog)

Tribina je namijenjena roditeljima djece s cerebralnom paralizom, pedijatrima, fizijatrima, ortopedima, fizioterapeutima, te ostalim stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, te obuhvaća izlaganje doc. dr. sc. Šimuna Šakića, prim. dr. med. spec. ortopeda i subscpec. dječje ortopedije – člana Stručnog savjeta Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize.

18:00 sati – doc. dr. sc. Šimun Šakić, prim. dr. med.

– Kada je operativan zahvat djeteta s cerebralnom paralizom (ni)je opravdan
– Indikacije, optimalna dob djeteta, stupanj oštećenja
– Što se može postići operativnim zahvatom
– Koji su rizici ne/operacije
– Tko može i gdje operirati dijete s cerebralnom paralizom
– Postoperativna rehabilitacija

 

18:00 – 19:00 sati –  Pitanja roditelja i odgovori

Moderatori tribine:
– Vesna Jerković, predsjednica Udruge osoba s cerebralnom paralizom “Srce”
– Doc. dr. sc. Šimun Šakić, prim. dr med.

Područje rada je cjelokupna ortopedija djece i odraslih, s većim naglaskom na cjelokupnu dječju ortopediju, u kojoj veći dio posvećuje užem području neuroortopedije. Cjelokupni stručni rad skladno povezuje otkrivanju i prevenciji bolesti i ozljeda dječje dobi, dijagnostiku i obradu pacijenata, te odgovarajuće konzervativno i operacijsko liječenje, kao i praćenje pacijenata. Aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim sastancima i kongresima, te prikazuje rezultate rada na polju dječje ortopedije. Aktivni voditelj, predavač i edukator na brojnim dodiplomskim i poslijediplomskim oblicima edukacije i usavršavanja osobito iz područja neuroortopedije i ultrazvučne dijagnostike bolesti i ozljeda lokomotornog sustava djece i odraslih.

 

HRVATSKI SAVEZ UDRUGA CEREBRALNE I DJEČJE PARALIZE
CROATIAN CEREBRAL PALSY ASSOCIATION
10090 ZAGREB, Ulica Marina Tartaglie 2, tel/fax: 01 4666 327
hsucdp@hsucdp.hr – www.hsucdp.hr

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: