Udruga Srce u Klubu Zona

Srce u Zoni

Svake nedjelje u 18 sati u Klubu Zona (Jerina 1, 21 000 Split)  održava se Srce u Zoni, svojevrsni talk music show. Članovi Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce s voditeljem će razgovarati o temama iz svakodnevnog života, njihovim izazovima i uspjesima, a publika će imati priliku i upoznati njihove glazbene, glumačke i recitatorske talente.

U nedjelju, 6. studenog, pred publiku će izaći Mario Kero i Duje Mešin te redateljica Dijana Gerić. Ulogu voditelja, preuzet će dugogodišnji volonter udruge, Pero Ugarković koji će im pomoći da se prisjete svih priča i anegdota povezanih sa stvaranjem i izvedbom predstave Podignimo jedra.

Udruga Srce svojim produkcijama od samih početaka rada pomiče granice i ruši barijere, a predstava Podignimo jedra njihova je prva velika produkcija. Prva je to produkcija u Hrvatskoj koju su izvodile osobe smanjene pokretljivosti i prva predstava uopće koja je izvedena na Šibenskom festivalu u kojoj sudjeluju osobe s invaliditetom. Također ovo je jedina predstava u potpunosti prevedena na znakovni jezik.

Na cijelom projektu je radilo više od 50 ljudi, osoba sa cerebralnom paralizom, roditelja i volontera. U predstavi je igralo 19 osoba sa CP, članova Udruge. Mario Kero prisjetiti će se anegdota i iskustava glavne uloge dječaka Duje, a Dijana Gerić pričat će o svojim redateljskim izazovima.

Pripremite se za nedjelju uz linkove na kojima se nalazi kompletna predstava !!

https://www.youtube.com/watch?v=Apo4bX80LfY

https://www.youtube.com/watch?v=-FpJqC3yAPw

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: