Proslava Nacionalne kampanje “Čitaj mi ” 7.4.2018.

Udruga srce sudjelovala je na proslavi pete godišnjice Nacionalne kampanje “Čitaj mi” u Gradskom kazalištu lutaka, a nakon toga se proslava nastavila na Rivi gdje je svatko imao priliku pročitati dio iz knjige te dobiti poklon.Naš član udruge, Tonči Škrobica, ponosno se predstavio u ime udruge Srce Split našem gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari koji ga je pažljivo saslušao.

Cilj ove kampanje po riječima Grozdane Ribičić je da se djecu od najranije dobi potiče na čitanje. Na taj način se od najranije dobi ulaže u njihovu budućnost. Usađivanje istinske ljubavi prema čitanju u najranijoj dobi preduvjet je da djeca uranjaju u knjige kao u druge dimenzije, da se užive u fiktivne svjetove, da uživaju u virtuoznosti jezične arhitekture i da iz svega toga crpe hranu za jačanje svog mozga i na taj način izgrađuju svoju osobnost.

Kao gost iznenađenja gradonačelnik Andro Krstulović Opara je pročitao pjesmu Tonča Petrasova Marovića ‘Snig u Splitu olivan Split u snigu’  te pohvalio kampanju i dao punu podršku daljnjem provođenju.

Sudjelovali su još polaznici početnog solfeggia Glazbene škole Josipa Hatzea, sestre Zaninović, Lucija i Ana , novinarka Slobodne Dalmacije Ljubica Vuko, savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Pezo Babić, novinarska obitelj Klarić, tata Duje i mama Marijana, Vjekoslava Huljić, Stipe Božić od kojih je svatko pročitao jednu pjesmu.

U kampanji ‘Čitaj mi!’ pozivamo roditelje i druge odrasle da budu poticaj djeci u čitanju, daruju slikovnice, razmjenjuju ih i posuđuju u knjižnicama – kazala je Kristina Čunović, koordinatorica nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja.

Slike događaja možete vidjeti ovdje.

Više možete vidjeti na dalmatinskiportal.hr 7.04.2018.

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: