Udrugu Srce posjetio Rajko Dujmić

Splitsku Udrugu osoba s cerebralnom paralizom „Srce“ jučer je posjetio Rajko Dujmić, poznati skladatelj zabavne glazbe. Dujmić je autor pjesme Djeca ljubavi, hita kojeg članovi „Srca“ godinama izvode i drže ga za neslužbenu himnu. Pričalo se o svemu, najviše o mjuziklu Srce na sceni, kojeg je Udruga napravila u suradnji sa glumcem Slavkom Sobinom, i koji je čak sedam puta izveden u potpuno rasprodanom HNK Split i teatru u Lori, a radi se na tome da se izvede i u Zagrebu. Druženje naravno nije moglo proći bez pjesme i veselja, a uvod u blok hitova kojima je Dujmić autor, bila je pjesma zbog koje je i došao u posjet,Djeca ljubavi, u izvedbi Nikoline Biloš.

„Za udrugu Srce sam čuo baš kada su po drugi puta izvodili svoj mjuzikl u HNK Split, a iako sam tih dana bio u Splitu, na žalost nisam mogao doći. Obećao sam da ću ih posjetiti prvom zgodom, i evo me. Velika je stvar i jako mi je drago kad čujem koliko mojih pjesama znaju i sa kakvim ih veseljem izvode, zaista. Udruga Srce i njihov način rada je nešto što treba vidjeti cijela Hrvatska, a i šire…“ – kazao je Dujmić, koji je „Srcu“ poklonio novu kompilaciju hitova Novih fosila, a zauzvrat je dobio „box-set“ Udruge Srce, koji sadrži CD sa hitovima koje izvode članovi Udruge, DVD sa dokumentarcem o Udruzi, autora Matka Petrića, DVD sa live snimkom koncerta na Gripama i naravno DVD sa snimkom premijere mjuzikla Srce na sceni.

Početkom svibnja se obilježava i Dan osoba s cerebralnom paralizom, a iz „Srca“ nam poručuju kako spremaju bogati program koji će se rastegnuti kroz čitav mjesec. S nestrpljenjem očekujemo i vjerujemo da nas očekuju nova čuda.

Kako je izgledalo na druženju s Rajkom pogledajte na linku.

 

Objavljeno 10. 4. 2014. na Splitskom portalu.

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: