Stvoren financijski preduvjet za uspostavu sustavne podrške u okviru programa Nacionalne zaklade

Zaključkom Vlade Republike Hrvatske od 11. svibnja 2023. godine stvoren je i financijski preduvjet za uspostavu sustavne podrške u okviru programa Nacionalne zaklade pa je time ispunjen cilj Vlade RH da osigura primjerenu sustavnu podršku dvjema specifičnim skupinama organizacija civilnoga društva:

– udrugama osoba s invaliditetom i udrugama iz Domovinskoga rata te otvori mogućnost ustrojavanja izobrazbe i tematske sustavne podrške.

U cilju kvalitetne pripreme navedenih organizacija za obje razine sustavne podrške koja započinje od 1. siječnja 2024. godine, Upravni odbor Nacionalne zaklade donio je 15. lipnja 2023. godine Odluku o prijelaznom pripremnom razdoblju za uključivanje u sustavnu podršku koje će trajati od 1. srpnja do 31. prosinca 2023. godine.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva izvještava Udrugu Srce Split kao dosadašnju korisnicu Institucionalne podrške da joj je odobreno preusmjeravanje u temeljne sustavne podrške, financijskom podrškom za prijelazno pripremno razdoblje za uključivanje u sustavnu podršku u iznosu 10.499,00 € u razdoblju od 1.srpnja do 31. prosinca 2023. godine.

Radni, projektni tim spreman je na nove izazove u svrhu osiguranja stabilnosti hladnog pogona koji će omogućavati i nadalje visoku kvalitetu radionica , terapija i sportskih aktivnosti za naše korisnike.

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: