Srce na sceni u Rijeci

Mjuzikl “Srce na sceni” prvi put u Rijeci!

Dođite u utorak 10.5.2016. u 20 sati u HKD Sušak i uživajte zajedno s nama u mjuziklu “Srce na sceni”.

Ulaznici po cijeni od 30 kn dostupne su na blagajni HNK Ivan pl. Zajc svakim radnim danom od 9 do 19h, subotom od 9 do 13h ili sat vremena prije izvedbe u HKD Sušak.Mjuzikl je nastao u suradnji s glumcem i redateljem Slavkom Sobinom, a do sada smo ga izveli čak 18 puta, između ostalog i na “Naj Naj Naj Festivalu” u Zagrebu, na kojem smo dobili nagradu “Zlatna žar ptica” za vrhunsku kazališnu čaroliju, zatim na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, na pozornici HNK Split povodom Svjetskog dana kazališta, te u sklopu Marulićevih dana. Kruna sezone bio je nastup u sklopu Splitskog ljeta, na najljepšoj pozornici na svijetu, na Peristilu.

Zbog brojnih aktivnosti i događanja provedenih u 2015. godini udruga Srce dobila je skupnu nagradu Grada Splita za 2015. godinu.

“Srce može napraviti čudo! Ove cure i momci ne poznaju ‘ne može se, teško je, nemoguće…’ Oni sviraju, slikaju, glume. Mjuzikl splitskog glumca Slavka Sobina ‘Srce na sceni’ njihov je najnoviji pothvat.

I doista ostavljaju srce na sceni; jedna priča u kojoj se prepliću ljubav i nečasne namjere pokazat će kako su mali cerebralci, naši sugrađani, sposobni za svaki korak kroz svakodnevicu. I to kakav, većina nas nikada neće imati sreću da nastupa na sceni nacionalnog teatra. Ova ekipa ni u jednom trenutku nije posumnjala da može, da želi i da će uspjeti.

Zar je itko i mogao misliti drugačije? Krenimo s njima. Srce vodi.”

Damir Šarac, Slobodna Dalmacija
_________________________________________________

A o čemu se radi u ovoj veseloj, razigranoj i raspjevanoj predstavi, koju bismo žanrovski mogli krstiti i ljubavno-krimićkom trileru u formi mjuzikla? Ukratko, dvije su obitelji; u bogataškoj su sve odreda sinovi, dok siromašni roditelji imaju samo kćeri. Marino je velika pjevačka zvijezda i tajna ljubav Anđele, jedne od kćeri iz siromašne obitelji. Beznadno zaljubljena u njega, piše mu pisma i satima uzdiše uz njegovu sliku. U isto vrijeme, u bogatoj kući nestaju stvari. Naslućuje se da u pozadini svega stoji kupnja ‘Hajduka’. Policija istražuje krađu, a u sve su umiješane i dvije koke. Tu je i menadžer koji skriva Anđelina ljubavna pisma Marinu jer bi, po njemu, svijet otišao kvragu kad bi se svi voljeli, pa nitko ne bi radio. Napetost raste do usijanja kad se u cijelu ovu zbrku uključe poštar, zubar i učitelj…
_________________________________________________

Scenarij i režija: Slavko Sobin
Voditelj glazbene sekcije: Mario Bavčević
Asistentica režije: Vesna Jerković
Produkcija: Marijo Bašić
Kostimografija: Mame
Titlovi i produkcija: Pero Ugarković i Ana Tandara

Izvođači: Mario Kero, Ivana Babnik, Anđela Popović, Duško Mešin, Antonio Čović, Marino Vukušić, Petra Hrgović, Nikolina Biloš, Marija Grbeša, Vedrana Junaković, Zorana Vladislavić, Dino Ćatović, Edo Bulić, Tonči Škrobica, Stipe Kelava, Stipe Veić, Marko Vukašin, Jurica Jerković, Željan Tolj, Jerolim Runjić, Marija Vučemilović Grgić i Ante Vrdoljak.

Bend: Prateći vokal – Juliana Vujević, Bas gitara i prateći vokal – Ana Bavčević, Bubnjevi – Alen Đurašinović, Gitara – Slavko Radilović, Mandolina – Mario Bavčević.

Asistenti na bini: Vesna Jerković, Slavko Sobin, Nikolina Despotović, Milica Adžamić, Ivana Vrlić

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: