Splitska udruga Srce uz bok Marijanu Banu i grupi Magazin na koncertu za svetog Duju

 

Prekrasan nadolazeći nastup rezultat je nagrade Grada Splita kojom je prepoznato 20 godina uspješnog djelovanja Udruge Srce

Članovi splitske udruge Srce za oboljele od cerebralne paralize s ponosom najavljuju svoj nastup na najiščekivanijoj splitskoj fešti, proslavi blagdana Svetog Duje. Uz bok hrvatskim glazbenim zvijezdama grupi Magazin, Marijanu Banu i Diktatorima, štićenici udruge Srce 7. će svibnja od 20.30 sati stati na veliku pozornicu splitske rive i na koncertu za Svetog Duju zapjevati najljepše dalmatinske stihove u čast zaštitniku svoga grada.– Članovi će otpjevati mix pjesama, odnosno svaki od njih otpjevat će po frazu i refren različitih popularnih dalmatinskih pjesama, kao što su Dalmacija u mom oku ili Pisma Splitu. Posebno su uzbuđeni zbog nastupa za Svetog Duju, ali istovremeno ga i jedva čekaju. To je najbolji dokaz kako je jedan od ciljeva Udruge, samozastupljivanje kroz javne nastupe, uspješno ostvaren. Hvala svima koji su nam to omogućili – izjavio je Mario Bavčević, glazbeni mentor Udruge.

Prekrasan nadolazeći nastup rezultat je nagrade Grada Splita kojom je prepoznato 20 godina uspješnog djelovanja Udruge Srce.

Na velikom plesnom podiju splitske rive, uz udrugu Srce poznate stihove zapjevat će Marijan Ban sa Diktatorima te najpoznatija splitska grupa Magazin. Morska vila, Škatula za sne, Četrnaest palmi, Roza, Maslačak, Sijamski blizanci, Doktore svevremenski su hitovi kojima su ovi izvođači osvojili srca mnogobrojne publike u Hrvatskoj i šire, a koje će zapjevati Splićanima na ovaj poseban dan.

Od dnevnih događanja tu su svečana sveta misa i procesija, brojne priredbe, šarenilo štandova najpoznatijih tradicionalnih domaćih proizvoda, filmske projekcije i sportske aktivnosti kao dio prekrasne lepeze aktivnosti koje Splićane i njihove goste očekuju na Svetog Duju.

Objavljeno 3.5.2016. na portalu dalmacijanews.hr

You may also like...