POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKTNE AKTIVNOSTI USLUGA OSOBNE ASISTENCIJE „SRCE JE SRETNO III“ UDRUGE SRCE SPLIT

POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKTNE AKTIVNOSTI USLUGA OSOBNE     ASISTENCIJE „SRCE JE SRETNO III“ UDRUGE SRCE SPLIT

 

30.04.2021. godine Udruga osoba sa cerebralnom paralizom „Srce“ Split potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, skupina 1, br.poziva: UP:02.2.2.14.0069 u vrijednosti oko 2.000.000,00 kn (dva milijuna kuna). Projektne aktivnosti su financirane iz Europskog strukturnog fonda  u kategoriji Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ovaj višemilijunski projekt pod nazivom Srce je sretno III, nakon opisne procjene kvalitete i financijske omotnice, svojim ugovorenim potpisima od strane Josipa Aladrovića, ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ante Lončara,  ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Dajane Škrobica, predsjednice Udruge „Srce“ Split, omogućio je usluge osobne asistencije za devetnaest korisnika (19) s polovicom radnog vremena.

Udruga „Srce“ je pored devet već zaposlenih asistenata u fazi I i u Prijelaznom razdoblju, osigurala sredstva za zapošljavanje još deset osobnih asistenata za deset naših korisnika. Provedba projekta se ostvaruje u partnerstvu s Udrugom tjelesnih invalida Kaštela s kojima uspješno surađujemo dugi niz godina.

„Svrha širenja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom jest pružanje usluga u zajednici i to sukladno principima neovisnog življenja. Ta usluga odigrava značajnu ulogu u procesu deinstitucionalizacije i pridonosi većoj socijalnoj uključenosti osoba s invaliditetom kao i poboljšanju kvalitete života“,  kratki je sažetak Marine Škrobica, voditeljice i koordinatorice projekta Srce je sretno III.

Projekt je  iznimno važan  kako za korisnike tako i za širenje aktivnih mjera politike zapošljavanja.  

 

 

                       

                       

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: