Posjeta članova volonterskog kluba “Kapljice”

Posjetile nas “Kapljice” i u Srcu je potekao slap ljubavi.

Članovi volonterskog kluba Kapljice Nadbiskupske klasične gimnazije Ivan Pavao Drugi iz Zadra posjetili su nas u četvrtak 7. prosinca. Zadarski volonteri, a bilo je ih je dvadeset, došli su u pratnji svojih profesorica: vjeroučiteljice Viktorije Gadže i školske knjižničarke Elvire Katić.
Ovaj posjet znakovitog je naslova “Oči u oči” jer oči su ogledalo duše a svaka komunikacija počinje pogledom koji govori o dubinama skrivenim u čovjeku.

Zadrani su, zapravo, uzvratili Splićanima posjet. Naime, prije nekoliko godina Udruga Srce upravo je u ovoj gimnaziji predstavila svoju foto izložbu (portreti članova udruge) izvrsnog autora Marija Bašića.
Izložbom, pod nazivom “Božja i ljudska pasija”, htjelo se skrenuti pozornost javnosti, posebice kod mladih, na veću potrebu tolerancije, uvažavanja i prihvaćanja osoba s poteškoćama. Izložba je bila i svojevrsni poziv da se mladi češće uključuju u volonterske i humanitarne akcije, da podrzavaju inkluziju i općenito apeliraju na poštivanja ljudskih prava.
Susret u Udruzi bio je prepun emocija. Dobrodošlicu su Splićani najprije Zadranima iskazali “Kalelargom” te nastavili s upoznavanjem, pričanjem gdje izlaze i koju glazbu slušaju, na koje radionice u Udruzi vole dolaziti te o svojim nastupima u kazalištima u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Šibeniku, nagradama i projektima koji su prošli i koje planiraju… bile su to uobičajene priče mladih koje će se nastaviti.
Predsjednica Dajana Škrobica i potpredsjednica Snježana Ćatović pobrinule su se da mame pripreme kolače.

Pristali smo na poziv volonterskog kluba “Kapljice” na novo druženje u Zadru. Dogovorili smo nove termine i stvarali planove. Članovi Udruge Srce pjesmom su i poklonima ispratili Zadarske “Kapljice” s obećanjem da će i dalje nastaviti graditi slap prijateljstva.

Fotografije događaja se mogu vidjeti ovdje. 

 

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: