Podrška savezima i udrugama osoba s invaliditetom za žurno osiguranje održivog financiranja usluga namijenjenih djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom

Priopćenje za medije – Savezi i udruge osoba s invaliditetom upoznali su pravobraniteljicu da postoji opasnost od zatvaranja saveza i udruga osoba s invaliditetom. Gotovo svi savezi osoba s invaliditetom sa svojim članicama provode niz projekata kroz koje se osiguravaju usluge od primarne važnosti za zdravlje i obrazovno i socijalo uključivanje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom kao što su usluga osobnog asistenta, prevoditelja znakovnog jezika, pratitelja za slijepe, asistenata u nastavi, pomoći u kući i brojnih drugih. Važno je napomenuti da te usluge država nije osigurala niti na jedan drugi način i provode ih isključivo udruge osoba s invaliditetom.
S obzirom na navedeno pozivam nadležne da žurno osiguraju održivo financiranje udruga i saveza osoba s invaliditetom kako ne bi došlo u pitanje osiguravanje usluga za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.
Nakon svih događanja koja u posljednje vrijeme ugrožavaju ostvarivanje prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a sada dovode u pitanje održavanje udruga koje im pružaju neophodne usluge, osobe s invaliditetom i roditelji djece s teškoćama u razvoju pitaju se što je sljedeće.

Objavljeno na web stranici Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom 27.5.2016.

 

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: