EDUKACIJA O PISANJU ESS PROJEKATA

Agencija za mobilnost i programe EU  održala je petosatno predstavljanje relativno novog  programa Europske snage solidarnosti. Edukacija se održala 3.9.2019. u kinu  Beton, u Splitu.

Glavni cilj edukacije je bila potpora i savjetovanje za pripremu što kvalitetnijeg projektnog prijedloga Projekta solidarnosti u okviru Europskih snaga solidarnosti. Misija Europske snage solidarnosti je spajanje mladih ljudi u svrhu izgradnje zajednice koja uključuje sve članove zajednice dajući podršku ranjivim skupinama.

Mlade s manjim mogućnostima se može  društveno uključiti kroz raznovrsne aktivnosti kao zaštita okoliša, klimatske promjene, veća društvena uključivost, aktivnosti u području obrazovanja, zdravstva i socijalnog poduzetništva.

Zajednici se doprinosi volontiranjem, stažiranjem,  zaposlenjem i projektima solidarnosti. U izradi projektne ideje prolazi se kroz faze pripreme, provedbe i nastavak projekta. Odrediti jasan cilj, identificirati rezultate, do koje razine projekt doprinosi društvenoj promjeni i zašto je solidaran. Projekti moraju odgovarati EU vrijednostima (čl.3 promocija ljudskih vrijednosti, poštovanje različitosti), trebaju povezati lokalne probleme s europskim i istaknuti potrebe lokalne zajednice i ciljne skupine.

Važnost edukacije o pisanju ESS projekata  je u promidžbi inicijativnosti, poduzetnosti,  stvaranju aktivnog građanstva i posjedovanje  razine volontiranja i razine učenja.

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: