„OD SRCA ZA DJEČJA SRCA“ – DJEČJA SLIKOVNICA „ŠARENKO I TMURKO“

Sve je započelo pričom o Lidicama, aktivnostima i planovima. Tada su iz mašte iskočili roboti te je otpočela avantura koja još traje i trajat će…

Udruga Srce Split zajedno s idejnim tekstom Ele Božinović, našom bivšom osobnom asistenticom, stvorila je dječju slikovnicu „Šarenko i Tmurko“ i pokazala koliko je osobna asistencija od velikog značaja osobama s cerebralnom paralizom i srodnim dijagnozama.

Ela je zamislila da avanture svojih limenih junaka nazove „Idem tamo gdje sam Srce“, a to isto Srce je slikovnici darovalo ime „Šarenko i Tmurko“ zbog lakoće pamćenja jer je kao takva namijenjena djeci vrtićke dobi. Da ih se od malih nogu društveno osvješćuje. Da im se pokaže što sve može napraviti veliko Srce. Da ih se potiče da pogledaju svijet preko svog zidića i vide bogatstvo i šarolikost života te, konačno, da se educiraju i razvijaju ljubav prema pisanoj riječi.

Nakladnička kuća Fragment Split ideje i ilustracije povezala je slovom struke i vodila nas kroz sve etape stvaranja ove iznimne slikovnice. Fragment Split svoj je rad i suradnju začinio empatijom, susretljivošću i profesionalnošću.

Grad Split prepoznao je održivost „Od Srca za dječja srca“ i sufinancirao projekt.

U Gradsku knjižnicu Marko Marulić stižemo 24.2.2023 u 17:00h, kada će se održati promocija slikovnice Šarenko i Tmurko.

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: