Totalno drugačiji dječji karneval pobrao sve pohvale!

Okupljeni su bili posebno dirnuti koncertom Miše Kovača na Rivi u izvedbi djevojaka i mladića s cerebralnom paralizom iz udruge Srce.Batmani, spidermani, buba mare, princeze, nindža kornjače i brojni maštoviti likovi iz crtanih filmova ili priča za djecu zauzeli su centar Splita i rasplesali cijelu Rivu. ‘Dičji krnjeval’ ove godine bio je jedinstven, a po reakcijama mnogih roditelja i najbolji.

– Posebno mi je drago što nema nagrada, nema biranja najboljih maski, nema natjecanja ni razočaranja. Ma, savršeno – kazala nam je Marija, majka jednog lijepo maskiranog viteza.

Nije bilo krnje, nije bilo zla, samo ljepota plesa i pjesme i kolačići ljubavi podijeljeni na kraju.

Povorka je krenula s Rive, preko Marmontove, dijela Ulice kralja Tomislava, preko Đardina pa niz Dioklecijanovu i opet do šetnice. A na svakom od devet ‘punktova’ gdje su prošli zabava i samo zabava. Od bubnjara iz capoeirista iz Brazila, gutača vatre, plesača s Kube…

Posebno su dirnuti okupljeni bili koncertom Miše Kovača na Rivi. Djevojke i mladići s cerebralnom paralizom iz udruge Srce, naime, maskirali su se sasvim jednostavno, brkovima i lančićem oko vrata – a kako drukčije – u legendu zabavne glazbe i pružili nezaboravan doživljaj solidno popunjenoj šetnici izvodeći Mišine hitove. Istinske zvijezde, naklon i organizatoru krnjevala Miljenu Chovanu iz Centra plesa.

Sudeći po dojmovima, totalno drukčiji dječji karneval, koji je prekinuo niz navika, od povorke preko nagrada do krnje i koncerta oduševio je prisutne.

Veselje s jakom crtom senzibiliteta, vjerujemo, ostat će u lijepoj uspomeni djeci i roditeljima.

Nakon dječjeg karnevala, došao je red na ‘Paškare’, kućni ljubimci su điravali maškarani. Paškare su imale humanitaran karakter, a vlasnici psića nisu žalili truda, od maski Dioklecijana do one votke martini. Da, samo malo plastike i specijalna slamčica i eto maske votka martini. ‘Shaken, not stirred’, rekao bi Bond, James Bond.

Zabava se nastavila cijeli dan, spomenimo na Rivi Salsa maskenbal, ili u Đardinu cjelodnevni ‘Love Carnival Rave’, techno spektakl s 15 DJ-a.

Objavljeno na Dalmatinskom portalu 14.2.2014.

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: