SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE 6.10.

Cerebralna paraliza spada u kompleksni invaliditet koji zahtijeva kontinuiranu podršku. Ona nije bolest već stanje koje se ne može izliječiti, ali se individualnim pristupom i terapijama može ublažiti i spriječiti daljnje razvojne teškoće i na taj način bi se poboljšala kvaliteta života.
Udruga Srce sa svojim projektnim timom u suradnji s Gradom,
Splitsko dalmatinskom županijom, Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva i Europskim socijalnim fondom godinama osigurava brojne terapijske radionice koje poboljšavaju kvalitetu života naših korisnika utječući na njihov zdravstveni, emotivni, socijalni i društveni život čineći ga boljim, kvalitetnijim i ispunjenijim.
Cerebralna paraliza je zajednički naziv za skupinu motoričkih poremećaja, pokreta te motoričkih funkcija kao rezultat poremećaja funkcije mozga.
U Hrvatskoj je u Registru osoba s invaliditetom registrirano 22 570 osoba s cerebralnom paralizom i ostalim paralitičnim sindromima.

Tema ovogodišnje globalne kampanje je Pristupačna tehnologija s obzirom da i dalje živimo u svijetu koji nije pristupačan.
Udruga Srce Split svojim neiscrpnim radom doprinosi promjenama i osvješćivanju javnosti.

I zato je uvijek milijun razloga da govorimo o cerebralnoj paralizi, milijun razloga da osvješćujemo javnost o teškoćama, potrebama i mogućnostima osoba s cerebralnom paralizom.

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: