Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Proslava Nacionalne kampanje “Čitaj mi ” 7.4.2018.

|

Udruga srce sudjelovala je na proslavi pete godišnjice Nacionalne kampanje “Čitaj mi” u Gradskom kazalištu lutaka, a nakon toga se proslava nastavila na Rivi gdje je svatko imao priliku pročitati dio iz knjige i dobiti poklon.

Naš član udruge , Tonči Škrobica, ponosno se predstavio u ime udruge Srce Split našem gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari koji ga je pažljivo saslušao. Tetka naše udruge Srce Vanja Škrobica sudjelovala je u najavi gostiju proslave.

Cilj ove kampanje po riječima Grozdane Ribičić je da se djecu od najranije dobi potiče na čitanje.

Na taj način se od najranije dobi ulaže u njihovu budućnost. Usađivanje istinske ljubavi prema čitanju u najranijoj dobi preduvjet je da djeca uranjaju u knjige kao u druge dimenzije, da se užive u fiktivne svjetove, da uživaju u virtuoznosti jezične arhitekture i da iz svega toga crpe hranu za jačanje svog mozga i na taj način izgrađuju svoju osobnost.

Kao gost iznenađenja gradonačelnik Andro Krstulović Opara je pročitao pjesmu Tonča Petrasova Marovića ‘Snig u Splitu olivan Split u snigu’  te pohvalio kampanju i dao punu podršku daljnjem provođenju.

Sudjelovali su još polaznici početnog solfeggia Glazbene škole Josipa Hatzea, sestre Zaninović, Lucija i Ana , novinarka Slobodne Dalmacije Ljubica Vuko, savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Pezo Babić, novinarska obitelj Klarić, tata Duje i mama Marijana, Vjekoslava Huljić, Stipe Božić od kojih je svatko pročitao jednu pjesmu.

U kampanji ‘Čitaj mi!’ pozivamo roditelje i druge odrasle da budu poticaj djeci u čitanju, daruju slikovnice, razmjenjuju ih i posuđuju u knjižnicama – kazala je Kristina Čunović, koordinatorica nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja.

Slike događaja možete vidjeti ovdje.

Više možete vidjeti na dalmatinskiportal.hr 7.04.2018.

Related posts:

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: