Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Izložba glinenog nakita članova Udruge Srce i polaznika radionice keramike u Info Zoni

|

Zajednička izložba radova polaznika radionice keramike koja se održavala u Info zoni te radova nastalih na likovnoj / radno okupacijskoj radionici Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce otvorit će se u srijedu, 18. svibnja u 18 sati, u Info zoni (Jerina 1 / Šperun)

Nakit i druge radove članovi udruge Srce izrađivali su od jeseni prošle godine, a višemjesečnu besplatnu radionicu keramike u Info zoni održavao je hobby-art shop Artist-Vito, na kojoj su polaznici učili izrađivati uporabne i dekorativne predmete u različitim tehnikama.

Likovne radionice udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce imaju za cilj vježbanje grafomotorike, psihomotorike, poticanje mašte i kreativnosti te otkrivanje novih dimenzija izražavanja članova udruge.

Modeliranje u glini i na poslijetku nizanje samih komada nakita, za članove udruge Srce predstavlja dinamičan spoj igre i kvalitetne terapije, rezultat koje će se moći vidjeti na ovoj izložbi.

U atmosferi sigurnosti, opuštenosti i prividne neobveznosti, članovi udruge Srce usvajaju različita znanja i likovne tehnike. Kroz likovno izražavanje, polaznici razgovaraju, pričaju, dogovaraju se, izmjenjuju iskustva, planiraju, komentiraju… Druženjem jačaju socijalnu koheziju, grade prijateljske odnose, surađuju, kako međusobno tako i s asistentima i volonterima.

Stvaranjem i kreativnošću članovi udruge Srce jačaju samopouzdanje, jača im samopovjerenje, osjećaju se vrijednima i korisnima. Sam proces rada u likovnoj radionicu omogućuje im da predlažu, prate faze, istražuju i ocjenjuju svoj i tuđi rad. Radionice im razvijaju maštu, potiču estetiku, urednost, emocije.

Voditeljica radionice, Lovorka Radun, prof. likovne kulture i likovnih umjetnosti, kao i njeni predhodnici, uvažavaju različitosti članova udruge, fleksibilni su, ne pretjeruju u zadacima, idu korak po korak, podržavaju, pokazuju i pohvaljuju uspješni rad.

Zbog svih postignuća u protekloj godini, te 20 godina uspješnog djelovanja, udruga osoba s cerebralnom paralizom Srce dobitnik je skupne nagrade Grada Splita za 2015. godinu.

Izložba ovih zanimljivih radova trajat će do 23. svibnja, a svi izloženi radovi mogu biti vaši, uz određenu donaciju Udruzi osoba s cerebralnom paralizom Srce.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: