Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Zvijezde iz velikog ‘Srca’

|

Od koje radosti na sinoćnjem predstavljanju DVD-a s koncerta Udruge osobe sa cerebralnom paralizom ‘Srce’ na kojem su članovi i generacija od 18 do 30 godina prave glazbene zvijezde, lijepo se vidjelo na platnu: na noge su digli sve posjetitelje muzičke fešte u Lori.

– To su mladi puni života, žele živjeti kao svi ostali mladi ljudi, ali ne mogu bez pomoći roditelja, lokalne zajednice i države – ukratko je objasnila Vesna Jerković, predsjednica ‘Srca’, najavljujući za kraj ove godine rock koncert, na što ih e potakla izložba fotografija ‘Rock Srce’ splitskog fotografa Marija Bašića. Lea Righi (25) koja e na koncertu pjevala ‘Moj mali je opasan’, jer joj je draga iz djetinjstva, u životu izvan scene ima puno ozbiljniji glazbeni ukus. – Slušam svašta, najviše pop rock i grčki pop. – Grčki pop? – E, i to postoji. Najdraža mi je pivačica Elli Kokkinon – ostavlja nas u čudu.

Njezin vršnjak Marino Vukušić obišao je cijeli svijet s reprezentacijom balotaša nastupajući na paraolimpijadama, a najljepše uspomene ne nosi iz Brazila, Portugala i Kanade. Na koncertu je pjevao ‘Gene kamene’. – Ma sve ja pivače znan, a najbolje ove šta se vrte po pirevima!
Cerebralci od siječnja imaju svoj internetski Radio Srce, na kojem je glavni Edo Bulić (30). – Idemo 24 sata dnevno, imamo intervjue, najave događanja, a pomaže mi i Lea. Puštamo muziku, ali samo naše pisme s koncerta. Volija bi da možemo sami birat i puštat sve šta volimo, ali za to treba platiti – ozbiljno nam se požalio Edo.
Na fešti u hotelu ‘President’ održane su i tri likovne radionice, koje je organizirala voditeljica Alemka đivoje, pridružile su se i slikareice Blaga Miše i Anamarija Jukić, a valja spomenuti kako su za glazbeni dio ruku dali Mario Bavčević i Julija Vukorepa.
Damir Šarac, Slobodna Dalmacija, 13. svibnja 2011.

 

Pogledajte foto galeriju s proslave Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom u hotelu President.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: