Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

U Vili Dalmaciji održan svečani prijem za dobitnike nagrada Grada

|

nagrade_grada18-290416

Za ovogodišnje dobitnike nagrada Grada, njihove predlagatelje i članove Komisije za javna priznanja, u petak je organiziran svečani prijem u Vili Dalmaciji.

Laureatima će priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dan uoči proslave Sv. Duje, pa će tako dr. Ante Tukiću i prof. dr. Izet Hozo dobiti nagrade za životno djelo, dobitnici osobnih nagrada za prošlu godinu su Daniela Jelić i dr. Joško Kalilić, dok su skupne nagrade zavrijedili Hrvatska ratna mornarica, koju je predstavljao zapovjednik Predrag Stipanović, te predsjednica Vesna Jerković u ime Udruge za osobe s cerebralnom paralizom “Srce”.Nagrađenima je čestitao Boris Ćurković, predsjednik Gradskog vijeća, naglasivši da je bilo jako teško izabrati između 16 predloženih kandidata za životno djelo, te kako vjeruje da će na neke od njih doći red u predstojećim godinama.

– Ovi ljudi i udruženja služe svojim primjerom kao putokaz svima nama kako se treba ponašati u životu i svom profesionalnom radu. Nije mala stvar zadužiti ovakav grad kao što je Split svojim životnim djelom i pristupom, a svi nagrađeni to zaista i zaslužuju. Bez problema ih se sve može svesti pod nekoliko epiteta: ljudskost, nesebičnost i požrtvovnost – zaključio je Ćurković.

Laureatima je čestitao i gradonačelnik Ivo Baldasar:

– Posebno mi je drago da je komisija jednoglasno donijela odluke i da su radili u zajedništvu što je jako važno. Ako je i bilo dilema oko dobitnika, one su se otklonile nakon prvog zajedničkog razgovora. Svi vi predstavljate na najbolji način svoje sugrađane, svoj grad i njegov duh, vjerujem da ćete služiti i dalje za primjer svima nama.

Objavljeno u Slobodnoj Dalmaciji 29.4.2016.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: