Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Rasprodane karte za mjuzikl “Srce na sceni” u kojemu igraju članovi splitske udruge osoba s cerebralnom paralizom

|

Članovi splitske udruge osoba sa cerebralnom paralizom Srce u nedjelju 8. prosinca u 19 sati na sceni HNK Split izvest će mjuzikl „Srce na sceni“. Prema tekstu glumca Slavka Sobina, koji je ujedno i redatelj, u veselom i raspjevanom komadu različite uloge, od poštara preko zubara do koka, igra više od dvadeset glumaca i glazbenika, članova udruge i asistenata.

Šestomjesečni rad na predstavi bio mi je čisto zadovoljstvo“, rekao je Sobin obećavši da će i ova praizvedba povodom međunarodnog Dana osoba s invaliditetom biti puna odličnih vibracija.

S njim se složio glumac Edo Bulić rekavši da ima tremu, ali da sa zadovoljstvom čeka nedjelju. Anđela Popović, koja igra pjesnikinju, pročitala je svoju pjesmu iz predstave otkrivši da je trema puno manja kada se u cijelosti nauči uloga.l

Unatoč posebno teškim vremenima za udrugu, obilježenim recesijom i prilagodbom europskim zakonima, tajnica udruge Aliče Runjić s radošću je naglasila da je kazalište gotovo popuno rasprodano. “Ima još poneka preostala ulaznica za najbrže. A oni koji ne uspiju doći do ulaznice, moći će se utješiti nastupom članova udruge na Pjaci 16. prosinca u 18 sati.

 

Sponzor predstave je Rotary klub Split, a srce izvan scene pokazali su i Grad Split, Promet, HNK Split, mediji. Naravno i svi koji će doći na predstavu, sada ili na reprize, kojih će vjerojatno biti.

S. KEKEZ

Režija Slavko Sobin, kostimografi – mame

Scenarij i režiju ‘Srca na sceni’ potpisuje Slavko Sobin, voditelj glazbene sekcije je Mario Bavčević, asistentica režije Vesna Jerković, a kostimografi – mame.
Glumci su
Mario Kero, Ivana Babnik, Anđela Popović, Duško Mešin, Antonio Čović, Marino Vukušić, Petra Hrgović, Nikolina Biloš, Marija Grbeša, Vedrana Junaković, Zorana Vladislavić, Dino Ćatović, Edo Bulić, Tonči Škrobica, Stipe Kelava, Stipe Veić, Marko Vukašin, Jurica Jerković, Željan Tolj, Jerolim Runjić.

Bend čine Mario Bavčević – mandolina, Joško Tomić – akustična gitara, Ana Bavčević – bas gitara, Alen Đurašinović – bubnjevi. Katija Marketić je prateći vokal, statistica i osobna asistentica, Ema Kuzmanić prateći vokal i statistica, a asistenti na bini su Vesna Jerković, Katica Vukušić, Marija Prvan i Slavko Sobin.

Objavljeno 06. 12. 2013. u Slobodnoj Dalmaciji

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: