Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Rajko Dujmić posjetio splitsku udrugu “Srce”: Nisam ni slutio da znaju ovoliko mojih pjesama

|

ImageHandler.ashx

Dobar dan barba Rajkooo – pozdravili su mladi članovi ‘Srca’ udruge splitske udruge koja okuplja osobe s cerebralnom paralizom jednog od najuspješnijih hrvatskih skladatelja zabavne glazbe Rajka Dujmića koji im je navratio u posjet.

I to stoga što je Dujmić autor pjesme ‘Djeca ljubavi’ – himne ‘Srca’, udruge koja je u zadnje vrijeme s mjuziklom ‘Srce na sceni’ autora splitskog glumca Slavka Sobina čak sedam puta ispunila splitski HNK i teatar u Lori svaki put pobravši ovacije publike.

A među songovima mjuzikla omiljene su im Dujmićeve skladbe koje su s njime i zapjevali, poput ‘Košulje plave’, ‘Za dobra stara vremena’, ‘Ja sam za ples’… redale su se uspješnice ‘Novih fosila’. Sreći nije bilo kraja, a Dujmić je bio iskreno dirnut:

– Nisam ni slutio da znaju ovoliko mojih pjesama i tako ih dobro i s veseljem izvode. Za ‘Srce’ sam čuo prije nekoliko mjeseci, kad smo promovirali knjigu tekstova legendarnog Momčila Popadića, novinara ‘Slobodne’ i autora mnogih tekstova naših pjesama. Vidio sam spot u kojem pjevaju ‘Dijete ljubavi’ i obećao da ću prvom prilikom kad budem u Splitu navratiti do udruge. I evo me. Jedva čekam da postave svoj mjuzikl u Zagrebu, ako treba pomoći, tu sam – bio je oduševljen Dujmić, te sa ‘srcolomcima’ izmijenio poklone: darovao im je tek objavljenu kompilaciju ‘Novi fosili – live’, a oni njemu snimke svojih koncerata i predstava.

– Tako nam je drago da je došao. Znamo i više pjesama od ovih što smo izveli sada, barba Rajkove pjesme stalno slušamo priko radija i kompjutera, ne možeš im uteć, to su sve hitovi – ispričali su nam Anđela Popović (24) i Antonio Čović (15), čekajući u redu za barba Rajkov autogram.

Damir ŠARAC
Snimio Marijo BAŠIĆ

Objavljeno 9. 4. 2014. u Slobodnoj Dalmaciji

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: