Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Na krilima ljubavi u subotu na splitskoj Rivi za djecu s Down sindromom

|

Manifestacija koju organizira Udruga za sindrom Down 21, počinje u 10 sati, a Šime Strikoman će u podne snimiti rođendansku milenijsku fotografiju.

Udruga za sindrom Down 21 u subotu na splitskoj Rivi, povodom Međunarodnog dana osoba sa sindromom Down i petnaestog rođendana Udruge, organizira manifestaciju “Na krilima ljubavi”. Članovi udruge predstavit će se plesnim točkama, prodavat će se slastice koje su im za ovu prigodu dali razni donatori, ali i suveniri nastali tijekom njihovih radionica. Plesom će im se pridružiti i članovi Udruge za inkluziju Lastavice, a koncert će održati članovi Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce.Manifestacija počinje u 10 sati, a u podne će fotograf Šime Strikoman snimiti rođendansku milenijsku fotografiju.

– Na fotografiji će biti ruka crvena i plava, jer su naša djeca posebna po tome što imaju drugačije ruke od druge djece. Fotografija će označavati našu djecu i volontere, zajedništvo, prijateljstvo i ljubav. Htjeli smo se zahvaliti svima koji su nam izašli u susret svih ovih godina, pozvali smo sve volontere, donatore, sve one koji su nam na bilo koji način pomogli da nam se pridruže na fotografiji – kaže Angela Jozić, koordinatorica Udruge za sindrom Down 21.

Udruga se bavi raznim aktivnostima kojima nastoji podići kvalitetu života članova Udruge, te ih što bolje integrirati u društvo. Uz pomoć mnogih volontera organiziraju razne radionice poput likovne radionice, radionice kuhanja, plesa za male i velike, kreativne radionice tokom koje se izrađuju predmeti i suveniri za humanitarne štandove, te razne izlete i druženja. Broji 216 osoba na području Splitsko-dalmatinske županije.

– Tijekom godina neke su se stvari ipak promijenile na bolje, borimo se da se naša djeca integriraju, da imaju pravo na školovanje ili na posao. Svijest u društvu se podiže, pokazuje to i akcija šarenih čarapica koja se održala i u EU parlamentu. Ljudi znaju, ali što se tiče pomoći države, to je dosta loše. Ne znam je li to zbog lošeg stanja u državi ili nikog nije briga. Imam dijete s Down sindromom od 9 godina i da nisam bila u takvoj financijskoj situaciji moje dijete danas možda ne bi moglo plivati, skijati, a možda ni govoriti. Morali smo imati posebne terapije da bi progovorila. Ovo što nam država pokriva jednom tjedno nikako nije dovoljno. Danas moje dijete ide redovno u školu, a za to smo se sami izborili – zaključuje Angela Jozić i poziva sve da im se u subotu pridruže na splitskoj Rivi u što većem broju.

Objavljeno 20.3.2015. na Dalmacija news.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: