Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Na Glasu Solina pjevale samo curice, od dječaka ni traga

|

RASPJEVANI DJEČJI FESTIVAL

Nestrpljenje i uzbuđenje pred nastup, za neke curice je to bio i prvi put, pa je bilo još i više treme…

Lepršave monturice i svečane frizurice, ma, sve je bilo tip-top, spremno za izlazak na pozornicu Gradine koja je večeras tako, šestu godinu, bila mjesto raspjevanog dječjeg festivala “Glas Solina”.

– Drago nam je da se djeca druže i uz glazbu razvijaju svoju kreativnost – poručio je organizator Zoran Vrsalović iz Udruge Dječji klub “Dalmalino”, istaknuvši kako ga posebno raduje što su ove godine u Solin, s gitarom i pjesmom, stigli i dragi gosti, mladi iz splitske Udruge osoba s cerebralnom paralizom “Srce”.

Na festivalu, koji ima potporu Grada Solina, natjecalo se 16 izvođača u dobi od 8 do 15 godina, a među njima je bila i trinaestogodišna Sara Andrić iz Solina, inače učenica Osnovne škole Kraljice Jelene, kojoj je ovo bio prvi put da se natječe.

– Imam malo treme, nadam se da će proći kad izađem na pozornicu. Lipo bi bilo pobijedit, ali važnije je ipak da se ovdje s prijateljicama malo zabavimo – kazala nam je Sara.

Do nje su stihove za svoje balade, “u sebi” ponavljale i sestre Jelena i Lucija Majić iz Solina, a s druge strane još su se dvije sestrice pripremale za svoj nastup.

Jedanaestogodišnja Gabriela Bonić i godinu dana starija Paula iz Splita uputile su nam i slatki osmijeh kad smo im pohvalili i prekrasne frizurice, a Stela Madunić u crveno-crnoj kombinaciji s velikim crvenim fjokom od tila, govori nam kako je i za njezin cijeli večerašnji “look” zaslužna mentorica Teana.

I sedmogodišnja Kaštelanka Lana Rubelj stigla je s haljinom obasutom zvjezdicama, poput neke vile, jer, kaže, pjeva i pjesmu “Dvije zvjezdice”.

– Nije mi prvi put da nastupam, ali sam prvi put ovdje u Solinu, na Gradini, i baš vam je lijepo ovdje. Do sada sam pjevala i u Košutama, Sinju i Trilju – kazala nam je i 13-godišnja Martina Bakić iz Košuta čekajući svoj red da se popne na binu.
U show programu sudjelovala je i prošlogodišnja pobjednica “Glasa Solina” Lorena Bućan, plesne skupine “Solinski bubamarci”, “Penelope express” iz Supetra, te “Solinske mažoretkinje”, dok je cijeli program vodila Petra Jakšić.


Tko je sve pjevao
Na Gradini su pjevale: Lana Rubelj, Laura Šegvić, Jelena Majić, Klara Hrgović, Stela Madunić, Dora Svalina, Emma Uvalić, Paula Bonić, Lucija Majić, Đana Smajo, Josipa Protić, duo Valentina Ivanović i Klara Pavić, Sara Andrić, Martina Bakić, Gabriela Bonić i Nikol Nikolić.

U žiriju su bili: Ivica Juretić, prof. glazbene kulture, Divna Ban-Bakota, voditeljica glazbenih radionica, Slađan Boban, glazbenik, te Nikola Kuščević iz bračke klape “Braciera”.

Piše Mia Sesartić
Snimio Marijo Bašić/Cropix

Objavljeno u Slobodnoj Dalmaciji 22.8.2014.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: