Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Lions klubovi darivali udruge Lastavice i Srce

|

U foajeu HNK-a, uoči Božićnog koncerta, u ponedjeljak je održana blagdanska večera, na kojoj se sastalo stotinjak splitskih dobrotvora, okupljenih u četiri kluba Lionsa Splita; Dioklecijan, Marjan, Split i Trogir.  Da njihovo druženje ni ovoga puta ne bude tek mjesto ugodne ćakule, pobrinuo se Lions klub Marjan, na čiju su se inicijativu, tom prigodom, sakupljale donacije za udrugu Lastavice.

– Pod motom ˝Prijateljstvo iznad svega˝, sa sinoć prikupljenim sredstvima, udruzi Lastavice planiramo donirati stroj za tiskanje tekstila, kako bi se članovi udruge, lakše uključili u društvene aktivnosti. Željeli smo ih razveseliti u ovo blagdansko vrijeme, pa smo ih pozvali na ovaj koncert i nadamo se da smo u tome uspjeli – kazala je Antonija Uglešić, predsjednica Lions kluba Marjan Split, koji je članovima udruge Lastavice omogućio da zajedno s njima, prisustvuju Božićnom koncertu.

Još je jedna udruga na domjenku primila dobrodošlu donaciju. Naime, Lions klub Dioklecijan, prema riječima njegovog predsjednika Tea Karabatića Milovca, u svojoj je tradicionalnoj akciji sakupljanja i prodaje rabljene odjeće u Marmontovoj ulici, prikupio 8.000 kuna, koje su donirali udruzi “Srce”, udruzi osoba s cerebralnom paralizom.

– Zahvalni smo na donaciji, s obzirom da će nam omogućiti da s našim projektom nastupimo na zagrebačkom festivalu ˝Naj, naj, naj˝, koji će se održati na proljeće. Radi se o mjuziklu ˝Srce na sceni˝, ozbiljnom zagovaračkom projektu, kojega izvode članovi udruge, a koji govori o poteškoćama s kojima se oni susreću u svakodnevnom životu – poručila je Aliče Runjić, tajnica udruge Srce,

Dario Bognolo, guverner Lions kluba Hrvatska, naglasio je da su u težim vremenima, ljudi spremniji pomoći i kako je ponekad potrebno žrtvovati sebe kako bi se podiglo cjelinu, odnosno zajednicu.

– Nastojimo biti sveprisutni i dobro osluškivati potrebe naše okoline, kako ne bismo propustili regirati kada je to najpotrebnije, istaknuo je guverner Bognolo.

Objavljeno 22.12.2014. u Slobodnoj Dalmaciji.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: