Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Gušt kokica i sapunica

|

Iz Slobodne Dalmacije, 31.1.2006.

piše: Hana Letica

GUŠT KOKICA I SAPUNICA

Djeca oboljela od celebralne paralize na prvome druženju bez roditelja

VESELA EKIPA – Stancic "Srca" bio je okupan toplinom i mirisom kokica. Djeca su uživala u pažnji volonterki Ane, Dijane i Branke, koje su ih animirale plesom i igranjem tombule, a i gledanje "Ljubavi u zaledu" nije se moglo zaobići. To je pak najbolje osjetila vaša reporterka…

Volonterke Udruge osoba s cerebralnom paralizom "Srce", Ljubica, Ana, Dijana i Branka, dosjetile su se pa su u prostorijama udruge u Moseckoj ulici organizirale druženje sa šticenicima, no bez roditelja. Roditelji su bili slobodni raditi sve ono što nisu stizali obaviti, a i djeca su se odmorila od "priljepaka". Stancic "Srca", u prizemlju zgrade, bio je okupan toplinom i mirisom kokica. Upravo se igrala tombula. Ivan je pažljivo izvlacio kuglice, a volonterka Dijana pomagala mu je postaviti ih na odgovarajuce mjesto. Odjednom u prostoriji moderniji zvuk: Marko je upalio TV.

Eno, "Ljubav u zaleđu"! Tonći i Jere su naglo živnuli. U tome je trenutku tombuli odzvonilo, a na TV-u je "zla" Maja posjetila "dobru" Ninu u bolnici. I vaša reporterka je sjela na kauč pripremajući se za praćenje sapunice-napetice, da bi u trenu ostala mokre stražnjice. Ekipa je umrla od smijeha jer se netom prije neidentificirani krivac pomokrio na sporni trosjed. Društvance se potom raspojasalo, počeo je ples i poziranje našemu fotoreporteru. Neki su roditelji bili skepticni zbog dolaska novinara, misleci da se djeca nece moci opustiti u nazočnosti nepoznatih osoba. Ali, naprotiv, odlično su nas primili i k tome smo se svi još dobro i zabavili. Jedino su im kokice bile neslane..

piše Hana LETICA
 

Download članka
(.pdf format, 150KB)

 

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: