Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Članovi udruge Srce pjesmom oduševili Splićane

|

Prepuna je u subotu navečer bila dvorana Doma HV-a gdje je prigodnim programom obilježena petnaesta obljetnica rada udruge Srce. Udruga je to koja pomaže oboljelima od celebralne paralize.

U subotu navečer za osobe oboljele od celebralne paralize upriličen je rođendanski kocert. Otvorila ga je predsjednica udruge Vesna Jerković.

– Živimo u svijetu punom predrasuda. Oboljeli od celebralne paralize sposobni su za velike stvari ako im damo šansu. Njima je potrebna naša ljubav i pažnja – kazala je Jerković.

Nakon uvodnog govora članovi su i najskeptičnijima razbila iluziju o njihovoj nesposobnosti za komunikaciju. Predstavili se se oduševljenoj publici na kreativan i duhovit način. Bio je to idealan uvod u veselicu koja je uslijedila nakon toga.

Više od dvadeset članova otpjevalo je po jednu pjesmu uz pratnju benda uživo. Radi se o bendu “Ribice”. Oduševljena publika uživala je veselim izvedbama poznatih hitova domaće scene pa su se tako mogle čuti pjesme poput: Musica di notte, Hajde da ludujemo, Žuljaju me cipele, Kolačići i brojne druge.

Ante je najviše “zapalio” publiku svojom odličnom izvedbom pjesme Nadalina, a nimalo manje impresivan bio je Duje s “Nek’ se djete zove kao ja”. Svatko je od članova pjesmom i srcem okupljenima darovao nezaboravne momente pa se atmosfera u dvorani užarila kao na pravom rock koncertu!

Ovaj koncert ujedno je bio promocija duplog CD-a kojega izdaju volonteri ove hvale vrijedne udruge. Na njemu se nalaze čak 42 pjesme koje su redom otpjevali članovi udruge, a produkcija samog CD-a na zavidnoj je razini. – Ovo je prvi put da osobe s posebnim potrebama snimaju CD uz cijeli bend što predstavlja presedan u svijetu glazbe – istakao je Mario Bavčević, volonter udruge Srce.

Gost koncerta bila je klapa Sveti Florijan. Atmosferu do usijanja u dvorani dovela je izvedba njihovog hita “Kako ću joj reć da varin” čime je večer i završena.

RADE POPADIć

Foto: ANA KODRIć / Klapa sveti Florijan

 

Izvorno objavljeno na dalmacijanews.com

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: