Udruga Srce

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom

Članovi Udruge “Srce” izvest će i ostaviti “Srce na sceni”

|

U nedjelju 26. siječnja održat će se izvedba mjuzikla “Srce na sceni”. No, nije riječ o još jednom repertoarnom naslovu splitskog HNK, nego o jednoj sasvim posebnoj priči.

Naime, glumac Slavko Sobin udružio je snage sa štićenicima te ljudima koji su okupljeni oko Udruge osoba s cerebralnom paralizom “Srce” te se rodila ideja za postavljanjem ovog mjuzikla u kojem će baš oni biti glumci. Scenarij i režiju potpisuje Slavko Sobin, a za glazbeni dio odgovoran je Mario Bavčević, voditelj glazbenih radionica Udruge.

Članovi Udruge, glumeći sebe, ali i poštare, zubare, policajce, uz pomoć svojih asistenata žele ispričati priču o nastanku jednog mjuzikla čije je nit vodilja ljubav. Pripreme za premijeru trajale su punih šest mjeseci. Sve se to isplatilo jer ih je na premijeri 8. prosinca dočekalo prepuno gledalište. Ispraćeni su gromoglasnim pljeskom oduševljene publike.

U predstavi glume: Mario Kero, Ivana Babnik, Anđela Popović, Duško Mešin, Antonio Čović, Marino Vukušić, Petra Hrgović, Nikolina Biloš, Marija Grbeša, Vedrana Junaković, Zorana Vladislavić, Dino Ćatović, Edo Bulić, Tonći Škrobica, Stipe Kelava, Stipe Veić, Jurica Jerković, Željan Tolj i Jerolim Runjić.

Treba napomenuti kako su u organizaciji, ali i u samoj predstavi osim članova Udruge sudjelovali i brojni volonteri. Tako naše glumce prati i odličan prateći bend: Mario Bavčević na mandolini, Joško Tomić na akustičnoj gitari, Ana Bavčević na bas gitari, Alen Đurašinović na bubnjevima te Ema Kuzmanić i Katija Marketić kao prateći vokali.

Iako je prvobitna ideja bila da ovo jedinstveno glazbeno-scensko uprizorenje doživi samo jednu izvedbu, zbog interesa publike, ali i truda koji je uložen u stvaranje mjuzikla, odlučeno je da se sve ponovi 26. siječnja na sceni HNK Split. Karte se mogu kupiti na blagajni kazališta po cijeni od 20 kuna.

Za kraj, pohvale svima koji su se uključili u stvaranje ovog mjuzikla. Ovo je sigurno jedan koračić naprijed prema punoj uključenosti osoba s invaliditetom u društveni život ovog grada. Članovima Udruge “Srce” nebo je granica.

Objavljeno na portalu s4s, 23.1.2014.

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: