Nastavak aktivnosti u udruzi “Srce” nakon rođendanske proslave

Udruga osoba sa cerebralnom paralizom „Srce“ – Split osnovana je 1995. godine u Splitu. Glavna zadaća Udruge i cilj kojim se vodi konstantno u svojih 15 godina djelovanja, je borba za integraciju osoba sa cerebrlanom paralizom u društvo te pomoć obiteljima svojih članova – mladih koji imaju cerebralnu paralizu.

Sredinom prošle godine, počele su aktivne pripreme za veliku proslavu 15. rođendana Udruge. Ideja za rođendansko slavlje se razvijala polako, postepeno. Prijedloga je bilo mnogo različitih, no svi su imali jednu zajedničku misao vodilju – proslaviti u što veselijem ozračju, zajedno sa građanima grada Splita, te kroz svoj rođendanski tulum predstaviti dugogodišnji rad i nastojanja članova Udruge i njihovih suradnika. Bila je to još jedna prilika da se široj javnosti približi svijet osoba sa cerebralnom paralizom, njihove mogućnosti i potencijali.

Odlučivši napraviti predstavu i organizirati veliki glazbeni koncert kojim bi se obilježila ova vrlo važna godišnjica, članovi, potpomognuti volonterima i prijateljima, krenuli su u marljivo vježbanje i dotjerivanje svoga kako dramskog, tako i drugog, glazbenog nastupa. Svaki od članova nakon predstave koju su izveli za početak, preko koje se svatko osobno predstavio sa par riječi, izveo je po jednu popularnu pjesmu uz bend u živo i prateće vokale.

Tom prigodom predstavljeno je i još projekata na kojima su članovi Udruge marljivo radili posljednjih mjeseci, a to je njihov najnoviji, drugi po redu, dvostruki glazbeni CD.

No, ni nakon koncerta i cijelokupne proslave koja je dobila same pohvale, članovi udruge Srce ne prestaju sa svojim aktivnostima i borbom za što boljim i aktivnijim uključivanjem mladih sa C.P. u život zajednice.

Za datum 13.5. ove godine u hotelu President planiraju predstavljanje svog drugog DVD-a na kojem su uspješno ovjekovječili odličnu atmosferu svoje rođendanske proslave, kao i najnoviji projekt – fotografije pod zajedničkim nazivom „Rock zvijezde u invalidskim kolicima“.

Taj dan ujedno će biti i prilika kada će članovi Udruge i svi njihovi prijatelji proslaviti i nacionalni dan osoba sa cerebralnom paralizom koji se inače održava svake godine 05.05.

Ovom prigodom stoga mladi Udruge pozivaju sve svoje prijatelje i one koji 13.5. budu mogli i željeli im se pridružiti u hotelu President na obilježavanju dana osoba sa C.P. da slobodno dođu!

Svi su dobrodošli!

Lea Righi

 

 

 

You may also like...

%d blogeri kao ovaj: